KOPP/KVO kindergroep

Als een ouder of kind te maken heeft met met psychische klachten, psychiatrische problematiek of verslaving, is dit voor de andere gezinsleden ook lastig. Kinderen voelen zich misschien sneller angstig, verdrietig of boos en denken soms dat het hun schuld is. Ook worstelen ze met vragen over wat er aan de hand is en hoe ze met de situatie om kunnen gaan.

'Mijn moeder is vaak erg in de war en verdrietig. Ik voel me dan zo rot!'

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die langere tijd in zo'n situatie verkeren meer risico lopen zelf problemen te ontwikkelen. Speciaal voor deze kinderen en hun ouders is de KOPP/KVO kindergroep ontwikkeld. KOPP staat voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen. KVO staat voor Kinderen van Verslaafde Ouders.

 

De KOPP/KVO kindergroep bij WELZIN is voor kinderen uit Soest of Soesterberg.

 

De kindergroep

De KOPP/KVO groep is er voor kinderen van 8-12 jaar en hun ouder(s) en duurt 8 weken. In de kindergroep vinden kinderen steun en (h)erkenning bij leeftijdsgenootjes. Ze kunnen er met hun verhalen en vragen terecht bij anderen die ongeveer hetzelfde hebben meegemaakt. Daarnaast is er veel aandacht voor gevoelens, zelfvertrouwen, het leren van vaardigheden en ontspanning.

 

Steun voor ouders

Voor ouders zijn er twee verplichte ouderbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten wordt verteld wat de kinderen leren in de groep en hoe je daar thuis mee om kan gaan. Ook is er informatie over veranderingen in een gezin en hoe je uitleg en steun kan geven aan kinderen.

 

Wilt u meer informatie of een kind aanmelden? Neem dan contact op. 

Aanmelden kan bij Catelijne Mostert, begeleidster van de groep, telefonisch (06-23160647) of per mail catelijne.mostert@welzin.nl. Er is eerst een kennismakingsgesprek en we bekijken samen of de groep het goede antwoord is op uw vraag.

De KOPP/KVO kindergroep bij WELZIN is alleen voor kinderen uit Soest of Soesterberg.

In Amersfoort worden de KOPP/KVO groepen en Pubergroepen aangeboden door Indebuurt033.