Ouder-kind groep

Soms gebeuren er dingen in een gezin die veel spanning en stress geven. Een ouder of ander gezinslid is ziek of overlijdt, een ouder is werkloos en er zijn geldzorgen, er is veel ruzie of geweld. Of er is sprake van een echtscheiding. Hoewel jonge kinderen nog niet alles zullen begrijpen, voelen ze vaak heel goed aan dat het even anders is. Als reactie hierop vragen ze soms meer aandacht, willen niet meer bij je uit de buurt, huilen meer of passen zich juist aan.

"Als ik maar lief doe, dan zal het wel beter gaan tussen papa en mama"

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die langere tijd in zo'n situatie verkeren meer risico lopen zelf problemen te ontwikkelen. Speciaal voor deze kinderen van 1,5 - 5 jaar en hun ouders is de Ouder-Kind groep ontwikkeld.

Gezamenlijke bijeenkomsten voor ouder en kind

De Ouder-Kind groep is een groep voor kinderen van 1,5 - 5 jaar en hun ouder(s). De groep duurt 8 weken. Ouders en kinderen volgen gezamenlijk de bijeenkomsten. Binnen deze gezamenlijke momenten hebben kinderen en ouders ook een eigen programma.

Steun voor ouder en kind

Bij de Ouder-Kind groep merken kinderen en ouders dat ze niet de enige zijn met problemen thuis. Spelenderwijs leren kinderen met emoties om te gaan, hun zelfvertrouwen te vergroten en de band met ouders te versterken. Ouders leren o.a. over de ontwikkeling van jonge kinderen, opvoeden in tijden van spanning en stress en het omgaan met emoties en grenzen.

Meer informatie en aanmelding

Aanmelden kan bij Catelijne Mostert, begeleidster van de groep, telefonisch (06-23160647) of per mail via catelijne.mostert@welzin.nl. Er is eerst een kennismakingsgesprek en we bekijken samen of de groep past bij de behoefte van uw kind en uzelf.

Trainingen en groepen van WELZIN zijn alleen beschikbaar voor bewoners uit Baarn, Soest en Soesterberg.

In Amersfoort wordt deze groep aangeboden door Indebuurt033.