Dagbesteding Eemlandhoeve

Dagbesteding Eemlandhoeve buiten en binnen

 

Op de prachtige boerderijlocatie Eemlandhoeve in Bunschoten-Spakenburg biedt WELZIN dagactiviteiten voor zelfstandig wonende ouderen met een zorgvraag. Als je geconfronteerd wordt met geheugenproblemen, fysieke beperkingen of veel alleen thuis bent is het soms lastig om actief te blijven. Terwijl uit allerlei onderzoeken blijkt dat actief blijven bijdraagt aan het welbevinden. Door zinvolle dagbesteding van WELZIN kunnen de deelnemers mee blijven doen in de samenleving, langer zelfstandig thuis blijven wonen en worden mantelzorgers ontlast. Bel 06 - 22 28 28 56 of mail eemlandhoeve@welzin.nl om u aan te melden.

 

Persoonlijke wensen

De dagactiviteiten vinden plaats in de Hooiberg op het erf van de Eemlandhoeve. Er is een gezellige huiskamer en keuken, en er kan gebruik gemaakt worden van de hele buitenruimte. Voor de deelnemers zijn er tal aan activiteiten, zowel binnen als buiten, onder begeleiding van een coördinerend activiteitencoach en betrokken vrijwilligers.

De groep is niet te groot, gemiddeld 10 personen per dag, zodat er ruimte is voor persoonlijke aandacht. Voor ieder wordt gekeken naar persoonlijke wensen en mogelijkheden.

De ruimte, het kleinschalige karakter en de vaste dagelijkse structuur geeft de bezoekers een gevoel van veiligheid.


Buitenleven

Het buitenleven en bewegen maken onderdeel uit van ons dagelijks programma. We zijn niet voor niets op de boerderij. We genieten van het wisselen van de seizoenen, de natuur en activiteiten op het erf. Dat betekent bijvoorbeeld dat we helpen bessen ritsen of peren schillen, onze eigen moestuin hebben en veel buiten zijn, voor wie wil.


* De tekst gaat verder onder de foto *

 
Dagbesteding Eemlandhoeve - aan het werk


 

Gezelligheid

Ontmoeting blijft een belangrijke doelstelling. Het samen koffie drinken en lunchen en het praatje en de gezelligheid die daarbij horen, wordt door iedereen erg gewaardeerd.

Activiteiten

Tijdens de dagbesteding staat activering door passende activiteiten, ontmoeten en bewegen centraal. De ene persoon is creatief en knutselt graag of werkt met hout, de ander werkt graag in de tuin of keuken. Er zijn activiteiten voor iedereen. Bewegen doen we met de dagelijkse wandeling, via een spel of met de fysiotherapeut. Het werk, zoals het bijhouden van het terras, het mini moestuintje of de afwas, geeft de bezoekers een gevoel van geborgenheid. Ze zijn nuttig en doen ertoe.

Dagelijks een gevarieerd programma

Structuur is belangrijk. Er wordt ieder uur wat gedronken en er wordt erop toegezien dat ieders medicatie op de juiste momenten wordt ingenomen. Daarnaast er is uiteraard goed nagedacht over een gevarieerd dagelijks programma:

  • Vanaf 9.30 uur worden de bezoekers van de dagbesteding welkom geheten. Onder het genot van een kopje koffie of thee wordt de dag doorgenomen en is er gelegenheid om met z’n allen even bij te praten.
  • Om ongeveer 10.00 uur gaat iedereen aan het werk. De werkzaamheden kunnen per persoon verschillend zijn, passend bij ieders wensen en mogelijkheden. Op maandag wordt er soep gemaakt voor de hele week, terwijl op dinsdag en donderdag er meer nadruk ligt op het werken in de tuin. Degenen die binnen blijven zijn vaak druk met allerlei creatieve bezigheden met hout, papier of ander materiaal.
  • Omstreeks 11.00 uur is het tijd voor een wandeling, tenzij het slecht weer is. Indien nodig zijn er twee rolstoelen en rollators beschikbaar. Na het wandelen is er nog tijd om wat te sjoelen en om de tafel te dekken voor de lunch.
  • Rond 12.00 uur wordt er in twee groepen geluncht. Na de soep of brood wordt er ook nog fruit gegeten.
  • Om 13.00 uur is er een rustpauze. In de stoelen of op de bank kan er worden gerust of geslapen, terwijl er rustige, vaak klassieke muziek uit de speakers komt. De rustpauze is een prikkelvrij uur, waarbij mensen ook iets voor zichzelf kunnen doen, zoals een puzzel of wat lezen.
  • Om 14.00 uur is er dan weer koffie en thee, waarna het programma vervolgd wordt met bewegen. Even alles rekken en strekken. Tevens doen we oefeningen op de stoel, een ballonspel en ring gooien. Buiten kan er een spelletje jeu de boules gedaan worden en buitendarts.
  • Rond 15.00 uur wordt er extra aandacht besteed aan de zelfredzaamheid/zelfwerkzaamheid met de hele groep. De laatste afwas wordt gedaan en de hersens worden nog even goed aan het werk gezet aan de hand van een quizvragenspel, tot omstreeks 15.30 uur de taxi komt.
  • Ieder dag wordt er van iedere bezoeker een boekje bijgehouden, zodat de partner of mantelzorger weet wat er gebeurd en gedaan is en de dag eventueel kan worden nabesproken.


* De tekst gaat verder onder de foto *


Dagbesteding Eemlandhoeve - activiteiten

 

Voor wie?

Dagbesteding Eemlandhoeve biedt dagbesteding voor senioren uit de regio die het fijn vinden om op een boerderij locatie te zijn.

WMO of WLZ beschikking nodig

Voor deelname aan dagactiviteiten is een WMO of WLZ beschikking nodig, aan te vragen via het sociaal wijkteam van een gemeente of via een casemanager of huisarts. Wij helpen u graag bij het organiseren hiervan.

Openingstijden

Dagbesteding Eemlandhoeve is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 9.30 tot 15.30 uur.

Kosten

Deelname aan de activiteiten is gratis; de kosten voor vervoer, lunch, koffie en thee zitten in de beschikking.

Contact

Heeft u na het lezen over Dagbesteding Eemlandhoeve vragen of interesse gekregen? Neem dan gerust contact met ons op:

WELZIN Dagactiviteiten senioren
Locatie Eemlandhoeve
Bisschopsweg 7
3752 LK Bunschoten-Spakenburg

Telefoon: 06 - 22 28 28 56
E-mail: eemlandhoeve@welzin.nl


Dagbesteding Eemlandhoeve - knutselen en aan de afwas