Dagbesteding Kiymet

Dagbesteding Kiymet

 

Kiymet biedt een gevarieerd activiteitenprogramma voor vrouwen van een andere cultuur. In een prettige sfeer kunnen zij elkaar ontmoeten en deelnemen aan activiteiten afgestemd op hun culturele achtergrond. Bewegen is een belangrijk programmaonderdeel. Bel 06 – 20 17 96 69 of mail naar dagbesteding.kiymet@welzin.nl om u aan te melden.

Gezelligheid

De ruimte van Dagbesteding Kiymet heeft een warm en gezellig interieur dat uitnodigt tot het meedoen aan tal van leuke activiteiten en gezellige gesprekken onder het genot van een kopje koffie of thee.

Activiteiten

Kiymet biedt een breed aanbod waarbij ontmoeten en samen in gesprek gaan een belangrijk onderdeel van de dag is. Samen koken met een vrijwilliger (halal), deelnemen aan sport of spel zijn terugkerende activiteiten.

Het dagelijks programma ziet er bij Kiymet ongeveer als volgt uit:

  • Om 10.00 uur zijn de bezoekers aan de dagbesteding van harte welkom. We ontvangen de groep en drinken gezamenlijk koffie of thee en kletsen gezellig bij.
  • Omstreeks 12.00 uur gaan we lunchen, maar niet voordat we met de groep aan beweging gedaan hebben. In plaats van bewegen kan er ook voor gekozen worden om een activiteit te doen zoals breien, kleuren, of een spelletje. Memory bijvoorbeeld.
  • Na de lunch is er tijd voor gebed en/of een rustmoment.
  • Rond 14.00 uur gaan we in groepsverband activiteiten doen, zoals lezen of sjoelen. Ook kan de cliënt buiten wandelen, samen met een medewerker of vrijwilliger.
  • Om ongeveer 15.00 uur is het weer tijd voor koffie of thee en een stukje fruit.
  • De dag eindigt om 16.00 uur. De cliënten worden dan opgehaald om weer naar huis te gaan.

Voor wie?

Vrouwen met een migratie achtergrond met geheugenklachten, psychische problemen of een andere kwetsbaarheid kunnen een of meerdere dagen per week bij ons terecht. De sfeer, het taalgebruik, het personeel en de vrijwilligers sluiten aan bij de wensen en behoeften van de bezoekers. De achtergrond van de bezoekers is divers, van Marokkaans en Turks tot Bosnisch en Afghaans. Iedere vrouw met een migratie achtergrond is van harte welkom; er wordt alles aan gedaan om u warm te onthalen en u thuis te laten voelen.

Geen beschikking nodig

Voor deelname aan de dagactiviteiten van Kiymet is geen beschikking van de gemeente nodig. Aanmelding verloopt via onderstaande contactgegevens. 

Openingstijden

Dagbesteding Kiymet is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 10:00 - 16:00 uur.

Kosten

Deelname aan de activiteiten is gratis (inclusief koffie en thee, etc.).
Wel vragen we een bijdrage aan de lunch (halal): € 4,- per dag. Deze kunt u contant betalen.

Contact

Wilt u meer weten of eens een kijkje komen nemen? U bent van harte welkom voor een kopje koffie of thee! Neem gerust contact met ons op:

Dagbesteding Kiymet
Weberstraat 2 (wijkcentrum het Klokhuis)
3816 VC, Amersfoort 

Telefoon: 06 – 20 17 96 69
E-mail: dagbesteding.kiymet@welzin.nl

U kunt ons ook vinden op Facebook.