Dagcentrum Burgemeester Molendijkflat

In de wijk Rustenburg, aan een vijver met een ruim terras, is Dagcentrum Burgemeester Molendijkflat gevestigd. Drie dagen per week komen hier tot maximaal acht senioren in ongedwongen sfeer bij elkaar voor gezelligheid en tal van activiteiten. Bent u geïnteresseerd in dagbestedingsactiviteiten in de wijk Rustenburg? Bel 06 – 41 54 59 49 of stuur een mail naar dagbesteding.molendijkflat@welzin.nl voor meer informatie, of om u aan te melden.

 

Gezelligheid en rust

Er heerst een gemoedelijke, vertrouwde en veilige sfeer in de huiskamer van de Molendijkflat. Hier kunnen bezoekers uitgebreid genieten van een kopje koffie of thee, een spelletje en een praatje. De vaste beroepskrachten, vrijwilligers en stagiaires doen er alles aan om het iedereen naar de zin te maken. De bezoekers kunnen zich indien gewenst ook terugtrekken in de aangrenzende ruimte, waar serene rust heerst. Bij mooi weer is het prettig vertoeven op het terras dat uitkijkt op het water.

Activiteiten

Vanaf 9.30 uur worden de bezoekers welkom geheten. Rustig opstarten met een kopje koffie of thee. De actualiteiten worden doorgenomen en er wordt gesproken over hoe het met iedereen gaat. Zowel in de ochtend als in de middag vinden er activiteiten plaats. Voor de invulling van de dag staan de individuele wensen en mogelijkheden van de bezoekers voorop.

Voorbeeld van activiteiten: sjoelen, Diamond Painting, bingo, Triominos, kennis- en geheugenspelletjes, wandelen, bewegen op de stoel, boksen (ja, u leest het goed; maar er wordt uiteraard niet geslagen, het gaat om de beweging en coördinatie), knutselen, en tal van andere creatieve en muzikale activiteiten.
Rond 12.00 uur wordt er gezamenlijk geluncht, waarna iedereen de gelegenheid heeft zich even terug te trekken tijdens het rustuur. Even rustig iets lezen, een puzzeltje maken of een dutje doen.

De middagactiviteiten eindigen uiterlijk 15.30 uur. De bezoekers worden dan veelal door de taxi opgehaald om huiswaarts te keren.

* De tekst gaat verder onder de foto *


Dagcentrum Burgemeester Molendijkflat 2

 

Voor wie?

De medewerkers Dagcentrum Burgemeester Molendijkflat bieden ondersteuning aan senioren met een hulpvraag; mensen met dementie en kwetsbare ouderen. Wij richten ons op mensen die baat hebben bij een zinvolle dagbesteding en structuur, onder professionele begeleiding.


WMO of WLZ beschikking nodig

Voor deelname aan dagbesteding van Dagcentrum Burgemeester Molendijkflat is een beschikking van de gemeente nodig (via Indebuurt033) of een WLZ indicatie. Wij helpen u graag bij het organiseren hiervan. Deelname op basis van particuliere financiering behoort ook tot de mogelijkheden.


Rolstoel- en rollatorvriendelijk

Dagcentrum Burgemeester Molendijkflat is overal gelijkvloers, dus rolstoel- en rollatorvriendelijk. Er is tevens een aangepast toilet.


Openingstijden

Dagcentrum Burgemeester Molendijkflat is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 9.30 tot 15.30 uur.


Kosten

Deelname aan de activiteiten is gratis; de kosten voor vervoer, lunch, koffie en thee zitten in de beschikking.


Contact

Heeft u na het lezen over Dagcentrum Burgemeester Molendijkflat vragen of interesse gekregen? Neem dan gerust contact met ons op:

Dagcentrum Burgemeester Molendijkflat
Verzetsplein 6c
3815 ZH Amersfoort

Telefoon: 06 – 41 54 59 49
E-mail: dagbesteding.molendijkflat@welzin.nl

U kunt ons ook vinden op Facebook.


Dagcentrum Burgemeester Molendijkflat 3