Huis Miereveld

Huis Miereveld ligt op een bijzondere plek in het Leusderkwartier. WELZIN organiseert vijf dagen per week dagactiviteiten in de voormalige lagere school aan de Miereveldstraat. Bel 06 - 42 62 31 53 of stuur een mail naar ontmoetingscentrumamersfoort@welzin.nl om u aan te melden.


Veelzijdige ontmoetingsruimte

‘Ontmoeten’ en ‘maken’ staan centraal in deze veelzijdige ontmoetingsruimte in het Leusderkwartier. In het gebouw van de voormalige lagere school zijn naast de dagbestedingsactiviteiten van WELZIN onder andere ook een bakker, fysiotherapeut, grafisch ontwerper, timmerfabriek en een algemene huiskamer voor de buurt gehuisvest. Ook worden er lessen gegeven in muziek en yoga.

Binnen deze bruisende omgeving is de ruimte van WELZIN een baken van rust. Ruim opgezet, warm en gezellig. Met zichtbaar plezier doen de bezoekers hier allerlei klusjes voor de overige huisgenoten in het pand. Maar er is vooral alle ruimte voor ontspanning, spel en beweging.


Activiteiten

Iedere dag zijn er vele activiteiten te doen. Binnen het activiteiten programma vormen geheugentraining en bewegen tot de belangrijkste onderdelen. Het samen fietsen op de vierwieler of de duo-fiets, onder begeleiding van de medewerkers, is bij de bezoekers erg populair.

Op dinsdag ligt de nadruk op koken. Er wordt een heerlijke soep gemaakt en iedereen levert zijn of haar bijdrage. En op woensdag is het spelletjesmiddag. Gezelligheid alom; van sjoelen tot bordspellen.

Ook zijn creatieve activiteiten, zoals het maken van mooie bloemboeketten tot zelfs houtbewerking en het maken van bijenhotels gewilde bezigheden.

Rond 12.00 uur wordt er altijd geluncht, gevolgd door een rustuur, waarbij er gelegenheid is voor een dutje. Er wordt elk moment van de dag ingespeeld op de wensen en behoeften van de bezoekers.


* De tekst gaat verder onder de foto *


Huis Miereveld 2

 

Voor wie?

Huis Miereveld van WELZIN biedt dagbesteding aan volwassenen en senioren uit de buurt die bekend zijn met een lichamelijke of psychogeriatrische problematiek. Bezoekers met een psychiatrische achtergrond zijn ook welkom. Daarnaast is er eens in de twee weken op dinsdag een speciale kopgroep voor mensen met beginnende dementie. Deze groep wordt begeleid door een psycholoog.

Begeleiding

Begeleiding vindt plaats door een coördinerende activiteitencoach met ondersteuning van vaste vrijwilligers en stagiaires. Huis Miereveld biedt plaats aan acht tot twaalf personen.


Geen drempels; letterlijk en figuurlijk

Het gebouw van Huis Mierveld is gelijkvloers, dus prima te betreden met een rolstoel of rollator. De medewerkers WELZIN zorgen voor een warm welkom, of u goed of slecht ter been bent.


WMO of WLZ beschikking nodig

Voor deelname aan dagbesteding is een beschikking van de gemeente nodig (via Indebuurt033) of een WLZ indicatie. Wij helpen u graag bij het organiseren hiervan. Deelname op basis van particuliere financiering behoort ook tot de mogelijkheden.


* De tekst gaat verder onder de foto *


Huis Miereveld 3

 

Openingstijden

Huis Miereveld is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 15.30 uur.


Kosten

Deelname aan de activiteiten plus de koffie en thee zijn gratis. De kosten voor vervoer en voor de lunch is afhankelijk van welke indicatie u heeft.


Contact

Heeft u na het lezen over Huis Miereveld vragen of interesse gekregen? Neem dan gerust contact met ons op:

WELZIN Huis Miereveld
Miereveldstraat 72
3817 RP Amersfoort

Telefoon: 06 - 42 62 31 53
E-mail: ontmoetingscentrumamersfoort@welzin.nl


Huis Miereveld 4