Ontmoeting De Vallei

Ontmoeting De Vallei 1

 

Midden in Leusden, vlakbij winkelcentrum De Biezenkamp in Leusden vindt u Ontmoeting De Vallei. Vier dagen per week ontmoeten senioren elkaar hier in een huiselijke sfeer. De dagactiviteiten worden gekenmerkt door gezelligheid, met speciale aandacht voor het welzijn en de zelfredzaamheid van de bezoekers. Heeft u interesse? Bel 06 - 12 91 13 76 of stuur een mail naar ontmoetingdevallei@welzin.nl voor meer informatie, of om u aan te melden.


Huiskamergevoel

De kamer van Ontmoeting De Vallei ligt in woonzorgcentrum ’t Hamersveld van Beweging 3.0. De ruimte is knus en huiselijk; er is alles aan gedaan om de ruimte een huiskamergevoel te geven, waar mensen zich veilig voelen. Een gevoel van gezelligheid en thuis zijn. Met een kopje koffie of thee, een praatje, een spelletje en nog veel meer. Een vast team van beroepskrachten, vrijwilligers en stagiaires ontvangt de bezoekers en probeert zoveel mogelijk maatwerk te bieden. Er zijn activiteiten in groepsvorm, maar er is ook ruimte en aandacht voor individuele invulling.


Lach en (soms) een traan

Er is veel aandacht voor het welzijn van de bezoekers. De gesprekken kunnen alle kanten opgaan. Over de hedendaagse actualiteit en over hoe het nu met iedereen gaat, maar er worden ook volop herinneringen opgehaald. De gesprekken die in veilige, warme sfeer plaats vinden, leveren regelmatig een lach en heel soms een traan op. En vooral heel veel herkenning.


Activiteiten

Voldoening en plezier staan bij Ontmoeting De Vallei voorop. De mens staat centraal en niet zijn of haar klachten. We kijken naar wat iemand wél kan, we leveren maatwerk en kijken naar ieders individuele wensen en mogelijkheden. Onze activiteiten sluiten we hier zo goed mogelijk op aan.

De dagbestedingsactiviteiten zijn divers; van creatief tot muzikaal tot beweging tot spelletjes. Een gezellig praatje onder het genot van een kopje koffie of thee, een wandeling, bewegen op de stoel en heel veel spelletjes, zoals Mens-erger-je-niet, bingo en sjoelen. Ook het knikkerspel is erg populair. ’s Middags wordt er genoten van een gezamenlijke lunch, gevolgd door een rustuur. Tijdens het rustuur kan iedereen iets voor zichzelf doen of even wat slapen. Bij mooi weer is het heerlijk om buiten op het terras te zitten.


* De tekst gaat verder onder de foto *


Ontmoeting De Vallei 2

 

Voor wie?

De medewerkers van Ontmoeting De Vallei bieden ondersteuning en dagbestedingsactiviteiten aan senioren met dementie of andere psychische klachten.


WMO of WLZ beschikking nodig

Deelnemen aan de dagactiviteiten van Ontmoeting De Vallei kan vanaf een dagdeel tot 4 dagen per week, zowel op particuliere basis als op beschikking (WMO) van de gemeente of met een WLZ-indicatie. Indien nodig kan vervoer worden geregeld. Wij helpen u graag bij het organiseren hiervan.


Ingang aan de achterzijde van ’t Hamersveld

De ingang van Ontmoeting De Vallei bevindt zich aan de achterzijde van woonzorgcentrum ’t Hamersveld. Dat is ook de handigste plek voor de taxi’s, waar het grootste deel van onze bezoekers gebruik van maakt. Ontmoeting De Vallei is eventueel ook binnendoor te bereiken, via het woonzorgcentrum. Een medewerker van Beweging 3.0 vertelt u in dat geval graag hoe u moet lopen.


Openingstijden

Ontmoeting De Vallei is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.30 tot 16.00 uur.


Kosten

Deelname aan de activiteiten is gratis; de kosten voor vervoer, lunch, koffie en thee zitten in de beschikking.


Contact

Heeft u na het lezen over Ontmoeting De Vallei vragen of interesse gekregen? Neem dan gerust contact met ons op:

Ontmoeting De Vallei
Woonzorgcentrum ’t Hamersveld
Asschatterweg 24a
3831 JR Leusden

Telefoon: 06 - 12 91 13 76
E-mail: ontmoetingdevallei@welzin.nl


Ontmoeting De Vallei 3