Dagactiviteiten

Voor mensen die te maken hebben met lichte psychiatrische problemen of geheugenproblemen is het vaak lastiger om sociale contacten te onderhouden en/of activiteiten te ondernemen. Meedoen in de samenleving en een zinvolle dagbesteding waarbij u anderen kunt ontmoeten is dan zo belangrijk.

Dagactiviteiten - ontmoeten en weer actief meedoen

Herkent u zich hierin? Wilt u ook meer aansluiting bij anderen en samen leuke activiteiten ondernemen? Dan kan deelname aan onze dagactiviteiten de oplossing zijn. Deze vorm van dagbesteding maakt het mogelijk om beter en langer zelfstandig thuis te blijven wonen een actief deel te nemen. Ook worden mantelzorgers meer ontlast.

Wat kunt u verwachten van dagactiviteiten?

  • Voor bezoekers moet de omgeving vertrouwd voelen. We werken met een vast team medewerkers en zorgen voor een prettige, huiselijke sfeer.
  • Persoonlijke aandacht is belangrijk. We streven daarom naar een groepen van maximaal 12 personen. Als de groep groter is, dan zorgen we voor extra begeleiding.
  • Een afwisselend programma met activiteiten, afgestemd op ieders wensen, talenten en mogelijkheden. 

Activiteiten dagbesteding

Binnen de dagbesteding kunt u als bezoeker meedoen aan verschillende activiteiten. Er zijn zowel individuele als groepsactiviteiten. Het is belangrijk dat u zich als bezoeker thuis voelt en dat activiteiten aansluiten bij uw wensen en behoeften. 

De dagactiviteiten vinden plaats op verschillende locaties in regio Eemland en zijn beschikbaar voor (kwetsbare) ouderen. Dagbesteding is een WMO-voorziening en hiervoor is een beschikking nodig. Het is ook mogelijk om deel te nemen via particulier tarief. Een beschikking is aan te vragen bij het wijkteam. Heeft u hier ondersteuning bij nodig, neem dan gerust contact met ons op via onderstaand telefoonnummer.

Bekijk hier de activiteiten per locatie

Bent u mantelzorger?

Als mantelzorger voelt u zich verantwoordelijk voor het welzijn van uw naaste. U zorgt en ondersteunt waar nodig en dit is vaak zwaar, zeker als u ook nog een eigen gezin en/of baan heeft. U merkt dat de zorg zwaarder wordt en er meer ondersteuning nodig is. Weet dat u zorg en ondersteuning deels uit handen kunt geven als uw naaste aansluit bij dagactiviteiten. Ook kunt u zelf ondersteuning krijgen, bijvoorbeeld door deelname aan thema- en informatieavonden.

Meer informatie? Neem contact op!

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van dagactiviteiten of wilt u eens kennismaken? Neem dan rechtstreeks contact op met een van onze locaties via onderstaande link.

Direct naar locaties dagactiviteiten