Activiteiten dagbesteding

Op verschillende locaties in regio Eemland biedt WELZIN dagactiviteiten voor senioren met (beginnende) dementie, psychische of lichamelijke problematiek. Ook biedt Dagbesteding ondersteuning aan mantelzorgers.

Hieronder staat een overzicht met in het kort per locatie informatie over activiteiten en de doelgroep. Voor meer gedetailleerde informatie of aanmelding voor een groep, verzoeken we u contact op te nemen via een van de onderstaande telefoonnummers.

 

Dagactiviteiten per locatie

Ontmoetingscentrum Amersfoort

Geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.
Tel: 06 - 42 62 31 53. 
E-mail: ontmoetingscentrumamersfoort@welzin.nl

Het Ontmoetingscentrum richt zich op mensen die baat hebben bij zinvolle dagbesteding en structuur onder professionele begeleiding. Mensen met dementie en kwetsbare ouderen kunnen bij het Ontmoetingscentrum terecht. 
.
Deze locatie biedt een breed activiteitenaanbod, zoals sportieve, muzikale, creatieve en spel activiteiten. We kijken naar ieders mogelijkheden en wensen en sluiten onze activiteiten daar zo goed mogelijk op aan.

Daarnaast biedt het Ontmoetingscentrum iedere 1e vrijdag van de maand ondersteuning aan mantelzorgers met de mantelzorg gespreksgroep.

Dagbesteding Burgemeester Molendijkflat

Geopend op maandag, dinsdag en donderdag.
Tel: 06 - 41 54 59 49
E-mail: dagbesteding.molendijkflat@welzin.nl

Wij ontvangen dagelijks bezoekers die bekend zijn met een beginnende dementie of psychische problematiek.

Er is een gevarieerd aanbod van activiteiten waaronder sport, spel, creatief, koken/bakken en reminiscentieactiviteiten .
Afgestemd op wensen en mogelijkheden van de bezoekers.

Daarnaast neemt Dagbesteding Molendijkflat deel aan netwerkoverleg in de wijk.


Dagbesteding Kiymet

Geopend van maandag, woensdag, donderdag, van 10:00 - 16:00 uur.
Tel: 06 - 20 17 96 69
E-mail: dagbesteding.kiymet@welzin.nl

Ontvangt wekelijks bezoekers die bekend zijn met een beginnende dementie of psychische problematiek met een Turkse of Marokkaanse achtergrond.

Biedt een breed aanbod waarbij ontmoeten en samen in gesprek gaan een belangrijk onderdeel van de dag is. Samen koken, deelnemen aan sport of spel zijn terugkerende activiteiten. Daarbij is er specifieke aandacht op:

  • Maandag: activiteiten voor vrouwen met een Turkse of Marokkaanse achtergrond.
  • Woensdag voor activiteiten voor vrouwen met een Marokkaanse achtergrond.
  • Donderdag voor activiteiten voor vrouwen met een Turkse achtergrond.


Ontmoetingscentrum De Vallei

Geopend: dinsdag t/m vrijdag van 9:30 - 16:00 uur.
Tel: 06 -  12 91 13 76
E-mail: ontmoetingdevallei@welzin.nl

Midden in Leusden, vlakbij winkelcentrum De Biezenkamp aan de Asschatterweg 24a, in woonzorgcentrum ’t Hamersveld is Ontmoeting De Vallei gevestigd.

Een ontmoetingsplek voor voornamelijk senioren met veelal een psychische aandoening (onder andere dementie), waar het bieden van een zelfstandig, op welzijn en zelfredzaamheid gericht activiteitenaanbod is.

Er worden activiteiten aangeboden in groepsvorm, denk hierbij aan sport- en spelactiviteiten, muziek en creatieve activiteiten. Daarnaast is er ruimte voor een individuele invulling.

Hof van Leusden

Geopend op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 15.00 uur
Vanaf september 5 dagen
Tel: 06 - 10 22 47 60
E-mail: hofvanleusden@welzin.nl

Hof van Leusden is een laagdrempelige dagbestedingslocatie voor oudere inwoners uit Leusden met beginnende geheugenproblematiek en eenzaamheid. Hof van Leusden biedt u structuur in een veilige en gezellige omgeving. U kunt rekenen op diverse activiteiten zoals bewegen, spellen en geheugentraining. Dit alles om uw gezondheid en het cognitieve geheugen te ondersteunen en natuurlijk omdat het leuk is. U kunt 2 keer per week genieten van een gezonde warme maaltijd die ter plekke, eventueel samen met u, bereid wordt. Onze aanpak is cliënt- en vraaggericht.


Ontmoetingscentrum Nijkerk

Geopend op maandag, dinsdag en donderdag.
Tel: 06 - 20 35 07 45
E-mail: ontmoetingscentrumnijkerk@welzin.nl

Ontmoetingscentrum Nijkerk ontvangt wekelijks bezoekers die bekend zijn met een beginnende dementie of psychische of lichamelijke problematiek.


Eemlandhoeve – Bunschoten/Spakenburg

Geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, van 9:30 - 15:30 uur.
Tel: 06 - 22 28 28 56
E-mail: eemlandhoeve@welzin.nl

Op de Eemlandhoeve ontvangen we vier dagen per week bezoekers met een beginnende dementie of psychische of lichamelijke problematiek. De locatie ligt in een landelijke omgeving. Ontmoeten en het buitenleven staan centraal, wat extra fijn is voor mensen die affiniteit hebben met natuur of de boerderij en graag buiten zijn. 

Welzin Eemlandhoeve heeft een gevarieerd activiteitenprogramma met activiteiten die zowel binnen als buiten plaatsvinden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor tuinonderhoud of andere buitenwerkzaamheden maar er zijn ook activiteiten binnen zoals o.a. creatieve- of kookactiviteiten. Daarnaast is er veel aandacht voor het behouden van zelfredzaamheid. Een onderdeel hiervan zijn de bewegingsactiviteiten (oefeningen door de fysiotherapeut, sport en spel en wandelen) die dagelijks plaatsvinden. Kortom: er is voor iedereen wel iets te doen wat bij hem/haar past!


Blommendal Welzin - Stoutenburg

Geopend van maandag t/m vrijdag.
Tel: 06 - 13 71 21 52
E-mail: dagbesteding.blommendal@welzin.nl


Op onze prachtige buitenlocatie ontvangen we dagelijks bezoekers die bekend zijn met beginnende dementie of psychische of lichamelijke problematiek en affiniteit hebben met de boerderij en/of de natuur.

We bieden een breed aanbod van activiteiten binnen een landelijke omgeving op- en rond de boerderij. Naast werken in de natuur, creatieve activiteiten, sport en spel, reminiscentieactiviteiten en koken en bakken is er speciale aandacht voor:

  • de dagelijkse wandeling in de natuur.
  • Houtclub in onze prachtige houtschuur.

Alle dagen is er een gevarieerd aanbod, afgestemd op wensen en mogelijkheden van de bezoekers.

Mantelzorgers kunnen zo nu en dan ook deelnemen aan de mantelzorgactiviteiten die worden georganiseerd door dagcentra binnen de gemeente Leusden.

 

Klik hier voor adresgegevens van de verschillende locaties.