BoodschappenPlusbus

Let op: De service van de BoodschappenPlusbus is sinds 1 januari 2017 overgenomen door IndeBuurt033.

Hier vindt u ook het programma. 

 

Ouderen wonen steeds langer thuis. Met ondersteuning van familie, buren of vrijwilligers gaat dit gelukkig vaak goed. Het is namelijk ook fijn om op uw eigen plek te blijven wonen, in een vertrouwde omgeving. Toch bent u door uw leeftijd minder mobiel geworden en bent u, wellicht ongemerkt, wat in een isolement geraakt. U voelt zich iets kwetsbaarder, maar wilt anderen hier niet teveel mee lastigvallen. De BoodschappenPlusBus is voor u wellicht de uitkomst!

Samen op stap

Niet alleen biedt de Boodschappenplus vervoer naar een winkelcentrum of supermarkt, voor de dagelijkse boodschappen, er worden ook regelmatig (dag)uitjes gemaakt met de bus. Maar liefst 6 à 7 keer per week gaat de BoodschappenPlusBus op stap naar o.a. de markt, musea, het strand, een rondvaart of pannenkoeken eten in Lage Vuursche. De BoodschappenPlusBus wordt ondersteund door WELZIN.

Wilt u deelnemen aan de BoodschappenPlusBus?

Bent u 55+ en lijkt u het wat om regelmatig met anderen op stap te gaan? Dan kunt u zich opgeven voor de BoodschappenPlusBus. Vooralsnog kunnen alleen inwoners uit Amersfoort zich opgeven. Er wordt hard gewerkt aan uitbreiding van het aantal bussen en routes.

Geef u op!

Voor meer informatie en deelnemen, klik op BoodschappenPlusBus

U gaat dan naar de website van Welzijn Senioren Amersfoort, onderdeel van WELZIN. Hier ziet u ook welke activiteiten de komende tijd staan gepland.

Vrijwilligers op de BoodschappenPlusBus

Deelnemers worden thuis opgehaald en na afloop weer thuisgebracht. Deze dienst draait grotendeels op vrijwilligers. Zij zijn betrokken bij planning, organisatie en rijden als chauffeur op de bus.

Wij zijn altijd hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de BoodschappenPlusBus. Interesse in vrijwilligerswerk?

Ga direct naar Vrijwilligers