Vacature Coördinator Netwerk Dementie D2 regio Eemland

Welzin/Indebuurt033 is lid van het Amersfoortse netwerk Dementie D2. In dit netwerk zijn diverse zorgaanbieders en Alzheimer NL aangesloten ter verbetering van ondersteuning en zorg aan mensen met dementie. Het Netwerk Dementie D2 regio Eemland heeft als doelstelling zorgen voor afstemming, overzicht en gedeelde verantwoordelijkheid van de aanbieders van zorg- en welzijn voor mensen met Dementie. Mensen met dementie kunnen daardoor blijven meedoen in de samenleving, met begeleiding en zorg op maat voor henzelf en hun mantelzorgers. Daarnaast zetten we ons in voor het vergroten van kennis en acceptatie van dementie, zowel onder maatschappelijke organisaties, bedrijven, als inwoners. Ten behoeve van deze functie is er een vacature voor:

Coördinator Netwerk Dementie D2 regio Eemland (m/v) voor 4 uur per week.

Als coördinator ben je verantwoordelijk voor het coördineren en ondersteunen van dit netwerk. Op deze manier zorg jij ervoor dat de plannen, om een dementie vriendelijke samenleving te realiseren, gezamenlijk kunnen uitgevoerd worden. Jij bent een enthousiaste en ondernemende collega met een sterke maatschappelijke betrokkenheid! Want als ketenregisseur ben je de spin in het web, ben je een bouwer en een verbinder, daadkrachtig en initiatiefrijk, resultaatgericht en deskundig.

Profiel

Wij zoeken een enthousiaste, ondernemende collega, die ons kan helpen bij het bereiken van onze doelstellingen. Iemand die communicatief vaardig is en het initiatief neemt bij de uitvoering van het meerjarenplan. Ervaring op het gebied van project- en verandermanagement is vereist.

Werkzaamheden

 • Je bewaakt, in samenwerking met de leden van het Netwerk, de werkwijze en structuur, en brengt, afhankelijk van nieuwe ontwikkelingen vernieuwing hierin aan.
 • Je houdt je bezig met het organiseren, voorbereiden en leiden van de vergaderingen van het Netwerk en andere relevante bijeenkomsten
 • Je bewaakt de voortgang en samenhang van de acties van het Netwerk waaronder het meerjarenplan 2022-2024, en waar nodig het bijsturen daarvan
 • Je toetst de resultaten aan het Landelijke Dementie Programma en de Zorgstandaard Dementie
 • Je zoekt naar kansen voor (verbetering van) samenwerking tussen de ketenpartners en andere relevante partijen

Competenties

Om genoemde taken en de daarbij behorende verantwoordelijkheden en bevoegdheden goed in te kunnen vullen is jouw kracht als volgt:

 • Je bent een verbinder: je kunt organisaties en mensen verbinden en mogelijke tegenstellingen overbruggen.
 • Je bent communicatief: je kunt een boodschap zowel mondeling als schriftelijk helder overbrengen.
 • Je bent enthousiasmerend: jij kunt mensen enthousiasmeren en stimuleren tot samenwerking. Bij jou is het glas half vol en je ondersteunt anderen graag.
 • Je bent organisatiesensitief: jij hebt oog voor de belangen van participerende partijen en mensen die vanuit verschillende posities en rollen bij het netwerk aangesloten zijn.
 • Je bent een bruggenbouwer: tegenstrijdige belangen daar weet jij raad mee, verbinden is je kracht!
 • Je bent resultaatgericht: je stelt afgesproken doelen en resultaten centraal in je handelen
 • Je bent een pionier: je vindt het een uitdaging om nieuwe wegen in te slaan.

En je bent in staat om richting en sturing te geven aan een groep. Onder meer door het stellen van heldere doelen creëer je draagvlak en weet je mensen te motiveren en eventuele weerstand te overwinnen. 

Functie eisen

Als coördinator Netwerk Dementie D2 regio Eemland is jouw kracht als volgt:

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau
 • Je hebt aantoonbare ervaring in het werken in én met een netwerkorganisatie
 • Je hebt kennis en ervaring met projectmatig werken
 • Je hebt kennis en ervaring met het herstructureren van een netwerkorganisatie
 • Je hebt kennis en ervaring van ontwikkelingen in dementiezorg (niet verplicht, wel een voordeel)

Wij bieden

Als coördinator Netwerk Dementie D2 regio Eemland ga jij aan de slag met een interessante en uitdagende opdracht waarin je je kwaliteiten volop kunt benutten.

Primair betreft het een aanstelling op ZZP-basis met een marktconform tarief, maar andere rechtsvormen zijn bespreekbaar.

De functieomvang is vooralsnog 4 uur per week.

Meer informatie

Hebben wij je interesse weten te wekken en herken je jezelf in bovenstaand profiel, of heb je vragen, neem dan contact op met Bertien Houwing (Alzheimer Nederland regio Amersfoort) b.houwing@alzheimervrijwilligers.nl;  06-10956009, Piet van Steenselen (Lelie Zorggroep) p.vansteenselen@leliezorggroep.nl of Janet Zwanenburg (Stichting Amaris Zorggroep) j.zwanenburg@amaris.nl ; 06-20112670

Solliciteren kan tot en met 20 juni 2022 via emailadres: j.zwanenburg@amaris.nl. Eind juni/begin juli 2022 zullen de sollicitatiegesprekken gehouden worden met leden van het netwerk / o.a. bovenstaande contactpersonen.