Vacature maatschappelijk werker

Wij zoeken een maatschappelijk werker die samen met ons en onze samenwerkingspartners de sociale basisinfrastructuur in Soest verder kan vormgeven.

Wat ga je doen?

Het maatschappelijk werk richt zich op mensen die te maken hebben met psychosociale vraagstukken. Als maatschappelijk werker werk je zowel individueel als in groepsverband. Je begeleidt mensen 1-op-1, ontwikkelt en geeft trainingen en bemiddelt tussen meerdere mensen. Je brengt de wensen, behoeften, problemen en ambities van de doelgroep in kaart, betrekt context gebonden factoren en vertaalt deze in een plan van aanpak, dat je samen met de klant opstelt. Daarbij kun je met een brede blik naar de leefsituatie van mensen kijken en over de grenzen van je eigen professie. Je bent ondernemend en kunt een bijdrage leveren aan nieuwe ontwikkelingen binnen het maatschappelijk werk.

Wat neem je mee? 

 • Je bent in het bezit van een HBO diploma op sociaal-agogisch gebied (bij voorkeur maatschappelijk werk);
 • Visie op sociaal en maatschappelijk werk anno 2021;
 • Je bent zelfstandig en een teamplayer;
 • Je bent proactief en een verbinder;
 • Je ziet kansen en talenten bij iedereen en weet deze in te zetten;
 • Je kunt meerdere belangen overzien en je daartoe verhouden.
 • Je bent in staat om de vraag van een cliënt vanuit verschillende leefgebieden te bezien en een integrale aanpak voor te stellen;
 • Je bent in staat om de zwaarte van de hulpverlening in te schatten en waar nodig op te schalen;
 • Je bent in staat om als trainer groepsbijeenkomsten en -programma’s vorm te geven en uit te voeren; daarbij heb je zowel oog voor de groep als het individu;

Dit bieden wij jou: 

 • Een aanstelling voor 16 uur per week;
 • Contract voor half jaar;
 • Een veelzijdige functie in het veranderende sociaal domein waarbij je een verbindende en ondernemende rol vervult;
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Sociaal Werk. Maatschappelijk Werk, schaal 8;
 • Daarnaast hebben wij aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: pensioen bij pensioenfonds Zorg en Welzijn, diverse mogelijkheden tot scholing, reiskostenvergoeding en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Wil jij je talent delen?

Wacht dan niet langer met reageren en solliciteer direct via deze link (website moederorganisatie Beweging 3.0).
Reacties met een goede motivatie en een passend cv worden in behandeling genomen en voorzien van een terugkoppeling. Solliciteren is mogelijk tot 24 april as. Bij veel reacties of een geschikte match wordt de vacature eerder gesloten.


Heb je vragen over de selectieprocedure? Neem dan contact op met Bente Lehmann 06 203 83 149 of per mail op Bente.Lehmann@Beweging3.nl Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Pieter de Wit via 06 424 95 413 of pieter.dewit@welzin.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over WELZIN

WELZIN is er voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben en voor mensen die iets voor anderen of hun eigen buurt willen doen. Wij streven er naar dat iedere inwoner van Eemland, van jong tot oud, op zijn eigen manier, deel kan nemen aan onze samenleving. Soms met hulp van anderen, dichtbij en zoveel mogelijk op eigen kracht. Wij geloven in een sociale samenleving, waarin iedereen meetelt en meedoet. WELZIN biedt diensten aan op het gebied van sociale ontwikkeling, sociaal burgerschap en een sociale samenleving. WELZIN werkt in Eemland en omstreken: Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Hoevelaken, Nijkerk, Leusden en Soest(-erberg).