Mediation

Binnen de werkplaats De Kunst van je leven op de rit biedt WELZIN ondersteuning bij scheiding, waaronder Mediation. Mediation is bedoeld om de communicatie tussen (ex-)partners te herstellen of, in het geval van een scheiding, de relatie goed af te ronden. Dit helpt niet alleen uzelf en uw (ex-)partner, maar ook eventuele kinderen. Zij raken niet verwikkeld in uw strijd. 

WELZIN helpt u om inzicht te krijgen in de kracht van communicatie en de eigen rol in een conflict. Bij Mediation kunnen ouders onder begeleiding van een mediator van WELZIN o.a. weer samen aan tafel komen, afspraken beter nakomen of samen werken aan het ouderschapsplan; afspraken die in het convenant worden opgenomen. Deze afspraken worden door de ouders later geformaliseerd bij advocaat of notaris.

Mediation staat nooit op zichzelf, maar is onderdeel van de werkplaats en wordt alleen aangeboden in combinatie met een andere dienst rond relaties en scheiding of bijvoorbeeld de groep PIEP zei de Muis waar uw kind ter ondersteuning aan deelneemt. Waar mogelijk wordt Mediation als groepsactiviteit aangeboden. U krijgt begeleiding van een professional van WELZIN, maar komt ook in contact met anderen die in een zelfde soort situatie zitten. U leert van elkaar, deelt ervaringen en helpt elkaar om op een positievere manier om te gaan en te communiceren met uw (ex-)partner.

De Kunst van je leven op de rit

Naast Mediation en andere ondersteuning rond relaties en scheiding, biedt de werkplaats de Kunst van je leven op de rit meerdere groepen en trainingen die mensen helpen om weer sterker in het leven te staan, het heft in eigen handen te nemen en kracht bij zichzelf te zoeken. 

Meer over De Kunst van je leven op de rit

Meer over het cursus- en trainingsaanbod voor volwassenen

Contact

Hebt u een vraag of wilt u weten wat WELZIN voor u kan betekenen?
Neem contact met ons op!