Thuisondersteuning

Naast de vertrouwde Thuisbegeleiding biedt WELZIN ook Thuisondersteuning. Waar de Thuisbegeleiding zich richt op eigen regie, kan de Thuisondersteuner ook voor korte periode taken overnemen. Een extra paar handen en ogen in huis.

 

WELZIN biedt thuisbegeleiding in: Baarn, Soest, Soesterberg, Amersfoort, Bunschoten-Spakenburg, Leusden, Achterveld en Stoutenburg.

 

De Thuisondersteuner werkt binnen het team Thuisbegeleiding, onder regie van en in nauwe samenwerking met Thuisbegeleiders. De Thuisondersteuner neemt de verantwoordelijkheid in het draaiende houden en stabiliseren van het huishouden. Tevens heeft de Thuisondersteuner een signalerende functie naar de Thuisbegeleider toe.

De  kracht van de Thuisondersteuner ligt in het ondersteunen van gezinsleden door het tijdelijk overnemen van de zorg voor kinderen en/of ouderen. Hierbij verricht de  Thuisondersteuner ook lichte huishoudelijke werkzaamheden.

Hierbij kunt u denken aan:

  • Ondersteunen van gezinnen en de verzorging van aanwezige kinderen (wassen, aankleden, voeden, naar school brengen, etc.)
  • Ondersteunen en activeren van mogelijk (licht) dementerende thuiswonende ouderen
  • Verrichten van licht huishoudelijke werkzaamheden en maaltijdverzorging

Dit doet de Thuisondersteuner in samenwerking met de verwijzer van het wijkteam en de Thuisbegeleider. De Thuisondersteuner heeft hierbij ook een signalerende functie.

 

Voorbeelden van vragen voor de Thuisondersteuner

  • Een overbelaste moeder heeft praktische hulp nodig op enkele momenten in de week. Even wat taken van haar overnemen, totdat zij dit zelf weer op kan pakken.
  • Een ouder echtpaar ontvangt zorg vanuit de wijkverpleging, maar hebben net een handje hulp nodig om het huishouden en boodschappen nog zelf te blijven doen. Iemand die met hen meedenkt over de planning en soms een handje meehelpt.
  • Een alleenstaande ouder wordt ernstig ziek. Hij heeft de zorg voor drie kinderen en wordt daarbij ondersteunt door zijn netwerk. Hij heeft ondersteuning nodig om overzicht te houden, maar ook om heel praktisch taken over te nemen.

 

WMO beschikking

De Thuisondersteuner werkt op WMO beschikking, tarief begeleiding MBO-2. Per interventieniveau is het maximaal aantal in te zetten uren:

  • Interventieniveau 1: 28 uur
  • Interventieniveau 2: 45 uur
  • Interventieniveau 3: 159 uur
  • Interventieniveau 4: 456 uur

 

Direct aanmelden

Aanmelden voor de Thuisondersteuning verloopt op dezelfde wijze als aanmelden voor thuisbegeleiding:

Telefoon: 033 – 469 2 469
E-mail: thuisbegeleiding@welzin.nl
Of via het het aanmeldformulier van WELZIN

 

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of wilt u direct in contact komen met Thuisbegeleiding? Bel dan naar 033 - 469 2 469 of stuur een e-mail naar thuisbegeleiding@welzin.nl.