De kunst van het scheiden

Het is logisch dat een scheiding flinke gevolgen heeft voor de manier waarop (ex-)partners met elkaar omgaan. Onzekerheid, verdriet en pijn voeren de boventoon. Niet voor niets zijn er zoveel vechtscheidingen. De verbinding is in die gevallen compleet zoek geraakt. Het is dan extra moeilijk om vragen van uw kinderen te beantwoorden, onrust weg te nemen en weer veiligheid te bieden.

Ondersteuning voor u en uw gezin

U en uw kind(eren) staan hierin niet alleen! De werkplaats de Kunst van het scheiden van is door WELZIN speciaal ontwikkeld voor (echt)paren die gaan scheiden of zijn gescheiden en eventuele kinderen. De trainingen en groepen die onder de werkplaats vallen zijn erop gericht om u en uw gezin zo goed mogelijk door de moeilijke tijd heen te helpen. 

Groepsgewijs

De ondersteuning is voornamelijk groepsgewijs. U ontmoet andere ouders en echtparen die in dezelfde situatie zitten. U merkt dat u niet de enige bent, deelt ervaringen en tips met elkaar en doet nieuwe contacten op waar u ook later nog iets aan kunt hebben. De werkplaats is gericht op: 

  • Verbetering van communicatie tussen (ex)partners.
  • Verkleinen van (negatieve) invloed van de scheiding op kinderen.
  • Het goed regelen van de scheiding, of alsnog de relatie te verbeteren.
  • Goede afspraken maken over de ouderschapsrol en betrokkenheid bij de opvoeding.

Passend aanbod voor uw gezin 

De werkplaats is een verzameling van verschillende diensten en trainingen. Samen met u wordt gekeken naar uw behoefte als ouder, maar ook naar de behoefte van andere gezinsleden. U wilt immers samen vooruit! Op basis van de behoefte en wensen wordt een passend aanbod samengesteld waar u met uw gezin aan kunt deelnemen. U ontmoet andere ouders, deelt ervaringen en leert vaardigheden om (samen met uw ex-partner) strijd achter u te laten en de handen ineen te slaan voor uw eigen toekomst en die van uw kinderen.

Voorbeelden van diensten binnen de Kunst van het Scheiden:

- KIES-training voor kinderen in echtscheidingssituaties
- Mediation
- Omgangsplaats

Meer weten over de Kunst van het Scheiden?

Neem contact met ons op via 033 - 469 2 469 of stuur een e-mail naar info@welzin.nl