De kunst van je leven op de rit

Het kan voorkomen dat je door ingrijpende gebeurtenissen in je leven, zoals verlies, ontslag, scheiding, rouw het dagelijkse leven aan je voelt ontglippen. Iets wat altijd vanzelfsprekend voor je was is dat niet meer. Je leven heeft een andere wending genomen en je weet je even geen raad. Je kunt financiële problemen krijgen, hebt te maken met stress of psychische klachten of juist problemen op al deze gebieden.

Evenwicht herstellen en je leven op de rit krijgen

Meestal lukt het mensen om na verloop van tijd de draad van hun leven op te pakken, met steun uit de eigen omgeving. Lukt het niet om dit op eigen kracht op te lossen, dan kan de werkplaats de Kunst van je leven op de rit je helpen om evenwicht te herstellen en je leven weer op de rit te krijgen.

Thema's van de Kunst van je Leven op de rit 

In De Kunst van je leven op de rit bieden we groepsgewijze ondersteuning en training gericht op de volgende thema's:

  • administratie en financiën.
  • gezondheid.
  • netwerken.
  • relaties en scheiding.
  • vergroten welbevinden.
  • werk en inkomen.

Voorbeelden van werkvormen binnen de werkplaats

Hoe werkt het in de werkplaats?

We zetten met de werkplaats in op groepscontact, laagdrempelige steun en advies, maar ook het leren van praktische vaardigheden. In de werkplaats gaan mensen in groepsverband actief aan de slag met de thema's die voor hen belangrijk zijn. De vraag en behoefte van de deelnemer staan hierbij centraal. Ervaring leert dat contact met lotgenoten mensen helpt bij de verwerking van gebeurtenissen. Je deelt ervaringen en leert van elkaar. Daarnaast bouw je aan een sociaal netwerk dat ook in de toekomst het verschil kan maken. Deze aanpak helpt om de zelfredzaamheid (én samenredzaamheid) te vergroten en de grip op je leven terug te krijgen.

Voor de optimale invulling van deze werkplaats en aansluiting op de behoeftes van de bewoner(s), werkt WELZIN nauw samen met andere partners in Amersfoort en regio.

Meer over De Kunst van je leven op de rit

Wil je meer weten over deze werkplaats of andere diensten van WELZIN?
Neem dan contact met ons op en bel 033 - 469 2 469 of stuur een e-mail naar info@welzin.nl