Sociale vaardigheidstraining 12 - 16 jaar

Zit je niet lekker in je vel en voel je je onzeker, op school of bij je vrienden? Vind je het moeilijk om voor jezelf op te komen, je mening te geven, of word je gepest? Of geldt juist het omgekeerde dat je zelf regelmatig betrokken bent bij pesten, anderen plaagt, of snel boos wordt en ruzie maakt?

 

De sociale vaardigheidstraining 12 - 16 jaar bij WELZIN is beschikbaar voor jongeren en ouders uit Soest of Soesterberg.

 

Beter omgaan met anderen

Je voelt je mogelijk ongemakkelijk in de omgang met anderen, bent verlegen en misschien wat teruggetrokken. Je vindt het moeilijk om vrienden te maken, durft geen 'nee' te zeggen, of bent juist erg beïnvloedbaar, waardoor je snel in de problemen komt. 

Misschien is een Sociale Vaardigheidstraining (SoVa) iets voor jou. Deze training is geschikt voor jongeren van 12 tot 16 jaar met minimaal VMBO-niveau.

Er is ook een SoVa training voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Direct naar de SoVa-training voor kinderen.

 

Wat doen we tijdens de Sova-training?

Tijdens de training gaan jongeren met elkaar in gesprek, delen ze ervaringen en kennis. Trainers helpen hen om zich bewust te worden van hun eigen gedrag en emotie. Ook krijgen jongeren handvatten hoe beter om te gaan met leeftijdsgenoten en volwassenen. Aan de hand van oefeningen, groepsgesprekken en rollenspel leren jongeren beter te communiceren (verbaal en non-verbaal), ze leren 'nee' te zeggen en bepaalde situaties zelf makkelijker op te lossen.

 

Doel van de training

  • Bewustwording van je eigen kracht en mogelijkheden.
  • Handig communiceren en situaties zelf leren oplossen.
  • Respecteren van de eigen behoeftes en die van anderen.

 

Praktische informatie

  • Per training is er plek voor 10 deelnemers van 12 - 16 jaar, die naar het voortgezet onderwijs gaan.
  • Afhankelijk van het aantal deelnemers zijn er 6 - 8 bijeenkomsten van 15.30 - 17.00 uur. Er is ook een ouderavond.
  • Eerst vindt er een kennismakingsgesprek plaats met de jongere en (eventueel) ouder /verzorger.
  • Er wordt een eigen bijdrage van EUR.40,00 gevraagd voor de training. Je kunt met ons overleggen wanneer deze bijdrage een probleem voor je is.

 

Locaties

Vanuit WELZIN wordt de SoVa-training alleen aangeboden in Soest en Soesterberg. Wil je weten of er binnenkort een groep of training start? Neem dan contact met ons op, via 033 - 469 2 469.

Voor sociale vaardigheid en weerbaarheid kunt u in Amersfoort terecht bij Indebuurt033.

 

Informatie of aanmelden

Jongeren en kinderen onder de 18 jaar kunnen zich niet zelf inschrijven. Wel kun je contact met ons opnemen voor meer informatie via 033 - 469 2 469 of info@welzin.nl. Je ouder/verzorger kan je voor deze training ook opgeven via info@welzin.nl.