Coach en Cootje

Coach&Cootje is voor kinderen van 10 t/m 13 jaar die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken.

Bij Coach&Cootje spreekt een vrijwillige coach wekelijks af met het kind. Samen gaan ze in gesprek over wat het kind belangrijk en leuk vindt en wat zijn/haar toekomstdromen zijn. Ze stellen samen doelen op wat hij/zij graag zou willen verbeteren en waar het kind graag wat hulp bij wil.

Dat kan zijn het vergroten van zelfvertrouwen, leren plannen, meer duidelijkheid over de middelbare schoolkeuze, fijn contact hebben met klasgenoten en/of vrienden en vriendinnen. Hier gaan ze samen mee aan de slag. Daarnaast kunnen de coach en het kind samen leuke dingen doen, zoals sporten, spelletjes spelen, naar de bibliotheek, iets lekkers koken of samen een dagje uit. Voor het kind is het ook fijn om zijn/haar verhaal kwijt te kunnen bij de coach.

Door Coach&Cootje zitten kinderen beter in hun vel waardoor hun zelfvertrouwen groeit en hun schoolprestaties verbeteren. Daarnaast verbreden zij hun leefwereld, hebben ze beter contact met leeftijdgenoten en doen ze meer mee met naschoolse activiteiten zoals sporten, techniekclub etc.

 

Praktische informatie

Coach&Cootje wordt door WELZIN aangeboden in Soest. Deelname is gratis.

Wilt u meer informatie of uw kind aanmelden of overleggen met een van ons, neem dan contact op met WELZIN Soest, via coachencootje@welzin.nl of bel 033 469 24 69.