Ontmoeting

Veel jongeren hebben te maken met eenzaamheid. Zij vinden het lastig om contact te leggen met anderen, of om contact te onderhouden. Terwijl het voor jongeren juist fijn is om vrienden te maken en leuke dingen met anderen te kunnen ondernemen. 

In Soest werken we samen met andere welzijnsorganisaties samen om ontmoeting voor jongeren mogelijk te maken. Ook helpen we jongeren om sociaal sterker te worden, zodat zij met meer vertrouwen kunnen aansluiten bij anderen en hierin ook meer naar voren kunnen en durven stappen.

 

Join us

Heb je al gehoord van Join us? Join us is in heel veel gemeentes in Nederland actief om jongeren te bereiken en te zorgen dat minder jongeren last hebben van eenzaamheid. Join us is ook in Soest en werkt samen met WELZIN en Stichting Balans. Iedere twee weken zijn er bijeenkomsten en worden leuke activiteiten georganiseerd, voor én door jongeren. Er zijn begeleiders aanwezig op die avonden. Samen werken de jongeren aan zelfvertrouwen en sociale vaardigheden, maar bovenal is er heel veel gezelligheid! 

Meer over Join us

 

Trainingen en cursussen

WELZIN biedt meerdere trainingen voor jongeren die helpen bij sociale vaardigheid en om wat weerbaarder te worden. Dit kan jongeren meer zelfvertrouwen geven en hen helpen om makkelijker contact te leggen met anderen. Je ontmoet leeftijdsgenoten tijdens deze trainingen en deelt ervaringen met elkaar. Jongeren leren om makkelijker contact te leggen.

Direct naar Sociale Vaardigheid 8 - 12 jaar
Direct naar Sociale Vaardigheid 12 - 16 jaar
Direct naar Sova+ 9 - 12 jaar (voor kinderen met een vorm van autisme)