Logo Signaalpunt Soest klein

Signaalpunt tegen Eenzaamheid Soest

19-07-2021

Maak je je zorgen om iemand uit Soest of Soesterberg die eenzaam is? Weet dat je direct hulp kunt inschakelen via het nieuwe Signaalpunt Soest tegen Eenzaamheid. Bij dit meldpunt zit iemand klaar die direct actie onderneemt. 

Gezondheidsproblemen 

Eenzaamheid is een veel voorkomend probleem. Wie langdurig een gevoel van eenzaamheid heeft, kan serieuze gezondheidsproblemen oplopen. Eenzaamheid is al langer een probleem, maar in de huidige coronaperiode wordt steeds duidelijker hoe belangrijk het is om aandacht te hebben voor inwoners, jong en oud, die zich eenzaam voelen.

Signaalpunt 

Het Signaalpunt is een laagdrempelig loket waar iedereen zijn of haar zorg over eenzame inwoners kan achterlaten. Iedereen, dus niet alleen de professionals van onze maatschappelijke organisaties, maar ook ondernemers zoals bijv. kappers, notarissen, huisartsen of postbezorgers. Maar ook als u zichzelf eenzaam voelt kunt u een melding doen. 

Door het Signaalpunt heeft de ondernemer, professional of inwoner geen kennis van de zorgstructuur nodig. Opvolging is met het Signaalpunt snel geregeld: binnen 48 uur wordt een huisbezoek afgelegd door één van de welzijnsorganisaties in Soest, zoals de SWOS, Welzin en Balans. Een signaal is makkelijk af te geven en het Signaalpunt neemt het vervolgens over. Samen met de persoon die eenzaam is wordt gekeken naar een passende persoonlijke invulling om dit op te lossen.

Doe een melding

Je kunt een melding doen via https://www.signaalpuntsoest.nl of door te bellen naar het Signaalpunt Soest via telefoonnummer 035-609 00 04.

 

Logo Signaalpunt Soest

<< Terug naar overzicht