Ontmoetingscentrum Kiymet

Ontmoetingscentrum Kiymet biedt een dagvullend activiteitenprogramma voor vrouwen van 67+ met een migratieachtergrond. De deelnemers komen onder andere uit Turkije, Marokko, Afghanistan, Iran, Irak en Syrië. In een prettige sfeer kunnen zij elkaar ontmoeten en deelnemen aan activiteiten afgestemd op hun culturele achtergrond. De betrokken vrijwilligers spreken zoveel mogelijk de taal van de bezoekers. 

Activiteiten

Kiymet biedt activiteiten waarbij ontmoeten en samen in gesprek gaan een belangrijk onderdeel zijn van de dag. Samen koken met een vrijwilliger (halal), deelnemen aan sport of spel zijn terugkerende activiteiten. Ook wordt samen naar muziek geluisterd. De sfeer, het taalgebruik, het personeel en de vrijwilligers sluiten aan bij de wensen en behoeften van de bezoekers. 

Het dagelijks programma ziet er bij Kiymet ongeveer als volgt uit:

  • Om 10.00 uur zijn de bezoekers aan de dagbesteding van harte welkom. We ontvangen de groep en drinken gezamenlijk koffie of thee en kletsen gezellig bij.
  • Omstreeks 12.00 uur gaan we lunchen, maar niet voordat we met de groep aan beweging gedaan hebben. In plaats van bewegen kan er ook voor gekozen worden om een activiteit te doen zoals breien, kleuren, of een spelletje, bijvoorbeeld Memory.
  • Na de lunch is er tijd voor gebed en/of een rustmoment.
  • Rond 14.00 uur gaan we in groepsverband activiteiten doen, zoals lezen of sjoelen. Ook kan de deelnemer buiten wandelen, samen met een medewerker of vrijwilliger.
  • Om ongeveer 15.00 uur is het weer tijd voor koffie of thee en een stukje fruit.
  • De dag eindigt om 16.00 uur. 

Open inloop

Wilt u meer weten of eens een kijkje komen nemen? U bent van harte welkom tijdens openingsdagen voor een kopje koffie of thee! Voor de locatie, openingstijden en contactgegevens, zie onderaan deze pagina.

Voor wie?

Vrouwen (67+) met een migratie-achtergrond die te maken hebben met geheugenproblemen, psychische kwetsbaarheid of ernstige eenzaamheid kunnen één tot maximaal drie dagen per week bij ons terecht. 

Openingstijden

Ontmoetingscentrum Kiymet is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 10:00 - 16:00 uur.

Kosten

Er wordt een vergoeding gevraagd voor de maaltijd (halal) en drinken.

Is er sprake van een grotere zorgvraag, waar een WLZ-beschikking, een PGB, of particuliere financiering nodig is, dan worden er persoonlijke afspraken gemaakt. Wij helpen u graag als u daar vragen over heeft. 

Vervoer is voor eigen rekening en moet zelf worden georganiseerd.

Neem contact op

Heeft u interesse om deel te nemen aan onze activiteiten, meld u aan via Indebuurt033.

Heeft u vragen over deelname en mogelijkheden, neem dan contact op via:

Telefoon: 06 – 20 17 96 69
E-mail: dagbesteding.kiymet@welzin.nl

Ontmoetingscentrum Kiymet
Weberstraat 2 (wijkcentrum het Klokhuis)
3816 VC, Amersfoort 

 

U kunt ons ook vinden op Facebook.