Ontmoetingscentrum Nijkerk

Ontmoetingscentrum Nijkerk 1

 

Midden in het centrum van Nijkerk, op steenworpafstand van de Grote Kerk ligt Ontmoetingscentrum Nijkerk van WELZIN. Het Ontmoetingscentrum biedt drie dagen per week tal van dagbestedingsactiviteiten voor senioren uit de omgeving in een sfeervolle ruimte van het Parochiehuis Sint Jan. Van spelletjes tot creatieve activiteiten, wandelen en gezellig samen koffie drinken, er is in Ontmoetingscentrum genoeg te doen. Bel 06 – 20 35 07 45 of mail ontmoetingscentrumnijkerk@welzin.nl om u aan te melden.


Voor ieder wat wils

De dagactiviteiten van Ontmoetingscentrum Nijkerk hebben als doel om sociaal contact te stimuleren, structuur te bieden, zelfredzaamheid te bevorderen en het gevoel van eigenwaarde van de bezoekers te vergroten. Er wordt maatwerk geboden; wensen en mogelijkheden van de bezoekers staan centraal.


Ongedwongen sfeer

De sfeervolle locatie van Ontmoetingscentrum Nijkerk kijkt uit op de mooiste toren van Nijkerk, de Grote Kerk. Tussen 9.30 en 10.00 uur worden hier de bezoekers welkom geheten en kan de dag beginnen. De groep bestaat gemiddeld uit 10 tot maximaal 15 personen. De activiteitencoach, vrijwilligers en stagiaires doen er alles aan om in te spelen op de wens van de bezoekers. De dag start daarom steevast met de vraag wat iedereen wil doen. Maar eerst wordt er natuurlijk koffie en thee gedronken en is er alle tijd en ruimte voor een gezellig praatje en wordt de krant gelezen.


Activiteiten

Zowel in de ochtend als in de middag is er ruimte voor activiteiten. Er kan van alles gedaan worden; zowel binnen als buiten (het buitenpleintje is in de zomer erg populair), groepsgewijs of alleen.
Voorbeelden van activiteiten:

  • Spelletjes: Bingo, Rummikub, Mens-erger-je-niet, sjoelen, braintrainer
  • Creatief met verschillende materialen, bloemschikken, schilderen, kleuren: van alles wat
  • Beweging: wandelen en elke donderdagochtend komt er een sportcoach voor 45 minuten om met ons te bewegen op de stoel

Omstreeks 12.00 uur wordt er geluncht. Dit kan een broodmaaltijd zijn, maar het is ook mogelijk om een smakelijke warme maaltijd te nuttigen.

Na de lunch is er tijd om te rusten. Dat kan op vele manieren. De een leest een boek, de ander maakt een puzzel en er kan ook een dutje in de relax-stoel gedaan worden.

Om een uur of twee is er dan weer koffie en thee, waarna de middagactiviteiten beginnen. Vanaf 15.30 uur komt de taxi om de bezoekers weer naar huis te brengen.


* De tekst gaat verder onder de foto *


Ontmoetingscentrum Nijkerk 2

 

Voor wie?

Ontmoetingscentrum Nijkerk biedt dagbesteding aan bezoekers uit Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken, die bekend zijn met een beginnende dementie of een lichte psychische of lichte lichamelijke problematiek.

Gelijkvloers

Ontmoetingscentrum Nijkerk is volledig gelijkvloers, dus rolstoel- en rollatorvriendelijk. Naast de ‘gewone’ toiletten is er ook een invaliden toilet.


WMO of WLZ beschikking nodig

Voor deelname aan dagbesteding is een beschikking van de gemeente nodig (WMO) of een WLZ indicatie. Wij helpen u graag bij het organiseren hiervan.


Openingstijden

Ontmoetingscentrum Nijkerk is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 9.30 tot 15.30 uur.

Kosten

Deelname aan de activiteiten is gratis; de kosten voor vervoer, lunch (broodmaaltijd), koffie en thee zitten in de beschikking. Voor een warme maaltijd uit de keuken van Huize St. Jozef wordt € 6,90 gerekend. De kosten hiervan worden maandelijks via automatische incasso geïnd.


Contact

Heeft u na het lezen over Ontmoetingscentrum Nijkerk vragen of interesse gekregen? Neem dan gerust contact met ons op:

Ontmoetingscentrum Nijkerk
Parochiehuis Sint Jan
Holkerstraat 36
3861 CE Nijkerk

Tel: 06 – 20 35 07 45
E-mail: ontmoetingscentrumnijkerk@welzin.nl

U kunt ons ook vinden op Facebook en Instagram (@ontmoetingscentrumnijkerk)


Ontmoetingscentrum Nijkerk 3