Ondersteuning bij opvoeding

Opvoeden is misschien wel een van de meest uitdagende taken in het leven. Van de verzorging van uw pasgeboren baby, groeit u mee met de verschillende fases van uw kind, tiener en later jongere. Goed contact met uw kind is niet altijd vanzelfsprekend en de opvoeding niet altijd even leuk en makkelijk.

Meer dan de helft van de huishoudens bestaat uit gezinnen met kinderen. Dit gaat niet meer altijd om de traditionele vorm van het gezin. Door scheiding zien we steeds meer samengestelde gezinnen met kinderen van verschillende ouders of eenoudergezinnen. Deze leefverandering zorgt voor andere (opvoed-)vragen en vaardigheden. Daar komt bij dat iedere fase die uw kind in zijn ontwikkeling doorloopt, van u als ouder een andere rol en houding vraagt.

 

WELZIN biedt ondersteuning bij opvoeden in: Soest en Soesterberg.

 

Ondersteuning bij opvoeden en opgroeien

WELZIN kan u als ouder ondersteunen bij het vergroten van de kracht in uw gezin, onder andere door het versterken van uw rol als ouder en de structuur in het huishouden. Sluit bijvoorbeeld eens aan bij een van de themabijeenkomsten, waar u met andere ouders kunt praten én leren over ontwikkeling en positieve begeleiding van uw kind.

Ook kunnen uw kinderen groepsgewijs worden ondersteund bij het vergroten van zelfvertrouwen en sociale vaardigheden. 

Neem een kijkje bij de cursussen en trainingen.

 

Individuele ondersteuning

Soms is er iets meer begeleiding of steun nodig om uw gezin een zetje in de goede richting te geven. WELZIN biedt individuele ondersteuning, via Thuisbegeleiding, Videohometraining of maatschappelijk werk.

Maatschappelijk werk, groepen en trainingen zijn beschikbaar voor inwoners uit Soest en Soesterberg.

 

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over uw opgroeiende kind, of heeft uw kind wat extra ondersteuning nodig? Neem contact met ons op via 033 - 469 2 469.