Dagactiviteiten WELZIN

Via de verschillende dagactiviteiten bij dagbesteding van WELZIN kunt u anderen ontmoeten, ervaringen delen en samen leuke activiteiten ondernemen, zoals een creatieve activiteit, samen bewegen, wandelen in de natuur of gewoon gezellig een kopje koffie of thee met elkaar drinken.

 

Dagactiviteiten - ontmoeten en weer actief meedoen

Wilt u ook meer aansluiting bij anderen en samen leuke activiteiten ondernemen? Dan kan deelname aan onze dagactiviteiten de oplossing zijn. Het meedoen aan dagactiviteiten maakt het mogelijk om beter, prettiger en langer zelfstandig thuis te blijven wonen en actiever aan het sociale leven deel te nemen. Ook worden mantelzorgers meer ontlast.

 

Informatie over dagactiviteiten per locatie

WELZIN biedt dagbestedingsactiviteiten in Amersfoort, Bunschoten-Spakenburg, Leusden, Stoutenburg en Nijkerk. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Klik op een van de linkjes hieronder voor meer informatie en de contactgegevens.

Amersfoort

Bunschoten-Spakenburg

Leusden/Stoutenburg

Nijkerk

 

Wat kunt u verwachten van dagactiviteiten?

 • Voor bezoekers moet de omgeving vertrouwd voelen. We werken met een vast team medewerkers en zorgen voor een prettige, huiselijke sfeer.
 • Persoonlijke aandacht is belangrijk. We streven daarom naar groepen van maximaal 12 personen. Als de groep groter is, dan zorgen we voor extra begeleiding.
 • Er zijn zowel individuele als groepsactiviteiten. We bieden een afwisselend programma met activiteiten, afgestemd op ieders wensen, talenten en mogelijkheden.

 

Voor wie?

De dagactiviteiten van WELZIN vinden plaats op verschillende locaties in regio Eemland en zijn beschikbaar voor (kwetsbare) ouderen. Het type dagbesteding dat WELZIN biedt hangt af van de locatie. Er zijn twee varianten:

 • Locaties die zich richten op senioren met beginnende geheugenproblematiek en/of eenzaamheid.
 • Locaties die dagbesteding bieden aan volwassenen en senioren die bekend zijn met een psychiatrische achtergrond, of met een lichamelijke of psychogeriatrische problematiek.

Voor een deel van de dagbestedingslocaties heeft u een beschikking van de gemeente (WMO) of een WLZ-indicatie nodig. Per locatie (als u op een van de bovenstaande links klikt) staat duidelijk aangegeven indien dit het geval is. Wij helpen u in dat geval graag bij het organiseren hiervan.


Doelstellingen van dagbestedingsactiviteiten

Ouderen met een zorgvraag hebben soms moeite om mee te doen in de maatschappij. Binnen de dagbesteding van WELZIN ervaren de bezoekers vooral aandacht, gezelligheid, warmte, veiligheid en sociale contacten. Het meedoen aan de activiteiten is leuk en geeft het gevoel van meedoen in de maatschappij.

Vanuit professioneel oogpunt beoogt WELZIN vooral:

 • activering d.m.v. passende activiteiten
 • bevorderen en stimuleren van sociale contacten
 • ontlasten van de mantelzorger
 • begeleiden in achteruitgang van cognitieve functies
 • aanbieden van structuur
 • lotgenoten contact
 • onderhouden en bevorderen zelfredzaamheid

WELZIN werkt op elke locatie met een vast team aan professionals, vrijwilligers en stagiaires en probeert zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de wensen en behoeften van de bezoekers.

 

Activiteitencoach aan huis

Is de drempel voor de dagbestedingsactiviteiten zoals hierboven beschreven voor een voor u nog een drempel te hoog? WELZIN biedt ook 'Activiteitencoach aan huis'. Klik hier voor meer informatie.

 

Bent u mantelzorger?

Als mantelzorger voelt u zich verantwoordelijk voor het welzijn van uw naaste. U zorgt en ondersteunt waar nodig en dit is vaak zwaar, zeker als u ook nog een eigen gezin en/of baan heeft. U merkt dat de zorg zwaarder wordt en er meer ondersteuning nodig is. Weet dat u zorg en ondersteuning deels uit handen kunt geven als uw naaste aansluit bij dagactiviteiten. Ook kunt u zelf ondersteuning krijgen, bijvoorbeeld door deelname aan thema- en informatieavonden.