Bij Kameleon Thuis

Bij Kameleon Thuis weer van start in Leusden

22-04-2024

Binnenkort start in Leusden weer een groep Bij Kameleon Thuis. Dit is een samenwerking tussen Lariks en WELZIN. 

Bij Kameleon Thuis

De kindergroep Bij Kameleon Thuis is er voor kinderen van 4-8 jaar en 8-12 jaar die thuis spanning en stress meemaken. In elk gezin zijn er wel eens spanningen en stressvolle momenten. Dat is normaal. Maar in sommige gezinnen zijn de spanningen heftiger en langduriger dan in andere gezinnen. Ouders gaan uit elkaar, een ouder of kind wordt ernstig ziek of iemand komt te overlijden. Er kan ook sprake zijn van spanning door langdurige zorgen over werk, schulden, verslaving, ruzies en geweld.

Bij Kameleon Thuis is een leuke kinderclub met negen bijeenkomsten waar kinderen door middel van (toneel)spel, knutselen en tekenen ervaren dat zij niet de enigen zijn waarbij het thuis soms niet zo leuk is. Zo merken ze ook dat zij niet de oorzaak zijn van de spanningen. In de groep leren zij hoe zij hun gevoelens kunnen herkennen, deze passend te uiten en dat ze trots mogen zijn op wat goed gaat.

De hoofdpersoon, handpop Kamil de Kameleon is er ook bij . Op momenten nodigt hij de kinderen uit tot gesprekjes over lastige situaties zoals bijvoorbeeld de scheiding van ouders. Er wordt geoefend met wat hen daarbij kan helpen. De kinderen krijgen bij Kameleon allemaal een eigen schatkist of schattenrugzak. Iedere week komt er een schat in de kist of tas, die kan helpen. Zoals een knuffeltje als je verdrietig bent of een krachtsteen als je kracht nodig hebt.

Voor ouders

Ouders zijn belangrijk voor kinderen en daarom zijn er twee ouderbijeenkomsten bij de Kameleon-groep. In deze bijeenkomsten horen ouders wat de kinderen in de kindergroep doen. Daarnaast is er informatie en uitwisseling over hoe je als ouder je kind in tijden van spanning en stress kan helpen. En net als bij de kinderen kan het ouders helpen van elkaar te horen wat werkt bij spanning en stress.

Deze kindergroep is beschikbaar voor kinderen uit Leusden. Voor meer informatie, aanmelden en de startdatum, neem contact op met Corinne Mooren via c.mooren@lariks-leusden.nl

<< Terug naar overzicht