Join us

Maak vrienden bij Join us!

Join us helpt jongeren die zich eenzaam voelen met het maken van vrienden. In Nederland voelt 8% van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar zich chronisch eenzaam. Door de coronacrisis is dat aantal op dit moment zelfs verhoogd. Deze jongeren voelen zich dag-in-dag-uit alleen en weten niet hoe ze dat moeten veranderen. Join us brengt hier verandering in door jongeren samen te brengen en hen te helpen sociaal sterker te worden!

 

Sociaal sterker worden

Join us helpt jongeren die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten. In de gemeente Soest is in juni 2021 gestart met twee groepen: één voor de leeftijdsgroep 12-18 jaar, en één voor de leeftijdsgroep 18-25 jaar. Iedere twee weken op de woensdagavond ontmoeten de jongeren elkaar in het jongerencentrum van Balans in Soest. Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Denk aan samen eten, gamen, films kijken, spelletjes doen of externe activiteiten. Tijdens de avonden zijn er ervaren begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld.

 

Drempelvrees

“Ik vond het spannend om naar Join us te gaan. En ook een beetje stom!”, zegt Lisa (17 jaar). Ze vertelt: “Voordat ik naar Join us ging had ik geen vrienden. Ik wilde dat wel graag, maar wist niet hoe ik het moest aanpakken. Tot ik hoorde van Join us. Ik vond het een beetje stom om te gaan. Ik had toch geen probleem? Gelukkig ben ik gegaan. Ik voel me prettig in de groep en heb er leuke vrienden ontmoet waarmee ik afspreek, ook buiten Join us.”

 

Kom erbij. Join us!

Ben je nieuwsgierig naar Join us? Iedereen is van harte welkom! Jongeren kunnen zich gratis aanmelden via de website van Join Us. Op www.join-us.nu vind je meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren. Hier kun je je ook aanmelden.

Heb je vragen of meer je weten over Join Us in Soest neem dan contact op met Michiel Pot tel 06-86889835 m.pot@stichtingbalans.nl of met Marijke van Loenen tel. 033-4692469 marijke.vanloenen@welzin.nl

20210614 logovarianten Join us Join us Logo Alternatief zwarte letters