Dagbesteding Blommendal

Dagbesteding Blommendal binnen

 

Ontspanning, activiteit en plezier beleven in een landelijke omgeving dichtbij de natuur, dat is wat dagbesteding op Blommendal te bieden heeft! Bel 06 - 13 71 21 52 of stuur een mail naar dagbesteding.blommendal@welzin.nl om u aan te melden.


Landelijke omgeving

Als u het terrein van Zorgboerderij Blommendal betreedt wordt direct duidelijk waarom Dagbesteding Blommendal zo’n bijzondere locatie is. Het landelijke karakter, de rust, de dieren (koeien, paarden, kippen, geitjes, konijnen, honden, katten en zelfs alpaca’s); het Blommendalse boerenleven is een streling voor de zintuigen.


Gezellige huiskamer

Midden op het erf van Zorgboerderij Blommendal ligt de huiskamer van WELZIN waar een groot deel van de dagbestedingsactiviteiten plaatsvinden. De huiskamer is ruim en straalt warmte en rust uit. De lange tafel met grote rieten lampen daarboven geven de woonkamer een gezellig en huiselijk karakter. Een prima plek voor een kopje koffie, een spelletje of een goed gesprek. Er is naast de huiskamer ook een overdekt terras waar het met mooi weer prettig vertoeven is.


Activiteiten

Op en rond het erf maar ook in de gezellige huiskamer worden bezoekers uitgenodigd deel te nemen aan activiteiten. Er moet niets, maar er mag heel veel. Vaardigheden blijven trainen, soms ook grenzen verleggen, maar vooral genieten en met elkaar in contact komen vormen een essentieel onderdeel.
Voorbeelden van activiteiten:

  • Bewegen: wandelen, klussen op en rond de boerderij
  • Spellen: balspellen, sjoelen, geheugenspellen
  • Lunch: kook- en bakactiviteiten; zelf soep maken en de tafel dekken
  • Creatieve activiteiten: schilderen, mozaïeken, werken in de prachtige knutselschuur ’t Prutshuus
  • Sociaal: groepsgesprekken, krant (voor-)lezen, gezamenlijk koffie/thee drinken, bezig zijn in de tuin of met de dieren, of simpelweg op een bankje op het erf genieten van alles wat er op het erf gebeurt

Dagbesteding Blommendal biedt structuur, waarbij activiteit en rust elkaar afwisselen. Om 13.00 uur is er een rustuur, waarbij desgewenst op de stoelen of op de bank even kan worden geslapen.


* De tekst gaat verder onder de foto *

 
Dagbesteding Blommendal voorkant en entree

 

Voor wie?

Blommendal WELZIN biedt dagbesteding aan volwassenen en senioren die bekend zijn met een psychiatrische achtergrond, of met een lichamelijke of psychogeriatrische problematiek.


Begeleiding

Begeleiding vindt plaats door een deskundige medewerker met ondersteuning van vaste vrijwilligers. Dagbesteding Blommendal heeft plek voor maximaal acht à negen personen.


Slecht ter been? Geen probleem!

Dagbesteding Blommendal is gelijkvloers, dus rolstoel- en rollatorvriendelijk. Naast de drie ‘gewone’ toiletten is er ook een aangepast toilet.


WMO of WLZ beschikking nodig

Voor deelname aan dagbesteding is een beschikking van de gemeente nodig (WMO) of een WLZ indicatie. Wij helpen u graag bij het organiseren hiervan. Deelname op basis van particuliere financiering behoort ook tot de mogelijkheden.


Entree

Dagbesteding Blommendal is gevestigd op het terrein van Zorgboerderij Blommendal. Het pand is te herkennen aan de het bordje ‘Blommendal WELZIN’ dat op de middelste deur staat. De ingang zit hier rechts van.


Openingstijden

Dagbesteding Blommendal is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 15.30 uur.


Kosten

Deelname aan de activiteiten is gratis; de kosten voor vervoer, lunch, koffie en thee zitten in de beschikking.


Contact

Heeft u na het lezen over Dagbesteding Blommendal vragen of interesse gekregen? Neem dan gerust contact met ons op:

Blommendal WELZIN
Ruifweg 6
3835 PN Stoutenburg

Telefoon: 06 - 13 71 21 52
E-mail: dagbesteding.blommendal@welzin.nl

U kunt ons ook vinden op Facebook.


Dagbesteding Blommendal overdekt terras en Prutshuus