Hof van Leusden

Hof van Leusden 1 

Hof van Leusden biedt gezelligheid, activiteiten en structuur voor ouderen uit Leusden. Komt u ook een kijkje nemen? Bel 06 - 10 22 47 60 of stuur een mail naar hofvanleusden@welzin.nl om u aan te melden.

Gezelligheid

Heeft u geen zin om de hele dag alleen thuis te zitten? Of durft u niet zo goed het huis uit omdat u merkt dat u vergeetachtig wordt? Hof van Leusden biedt gezelligheid voor groepen tot maximaal tien mensen. Er worden leuke dingen gedaan en natuurlijk is er alle tijd voor een kopje koffie of thee en een praatje en wordt er gezamenlijk geluncht.

Activiteiten

Hof van Leusden biedt diverse activiteiten:

  • Bewegen: wandelen, bewegen op en rond de stoel
  • Spellen: sjoelen, rummikub, kaarten en nog veel meer
  • Geheugentraining: vragenspelletjes, puzzels, gesprekken over vroeger
  • Lunch: gezamenlijk koken en bakken. En eten natuurlijk!
  • Creatieve activiteiten: haken, breien, kleuren, schilderen, etc.

We kijken per activiteit of deze in groepsverband kunnen of dat we ze individueel uitvoeren.

Vaste ‘dagstructuur’ in een veilige en gezellige omgeving

Wij proberen zoveel mogelijk een vaste ‘dagstructuur’ te bieden, door op gezette tijden koffie te drinken, te eten, etc. in een veilige en gezellige omgeving.

Op de donderdagen koken wij gezamenlijk de lunch met vrijwilligers van de Bron, om daarna de lunch gezamenlijk te nuttigen. Onder het mom van elkaar ontmoeten en zien eten doet eten.

Op de andere dagen bieden wij op twee dagen een broodlunch en op twee dagen een warme gezonde lunch. De boodschappen hiervoor worden door de bezoekers en vrijwilligers/medewerkers gekocht en bereid.

Werken aan vitaliteit

Hoe vitaler u bent, hoe makkelijker u de regie op uw dagelijks leven kunt voeren en behouden. In Hof van Leusden proberen we de achteruitgang van het cognitieve geheugen (zoals informatie verwerken, onthouden, plannen, redeneren en beslissen) zoveel mogelijk tegen te gaan door middel van activiteiten en deskundige begeleiding.

Laagdrempelig

Hof van Leusden is gelijkvloers, dus rolstoel- en rollatorvriendelijk. De dagactiviteiten van Hof van Leusden zijn ook op een andere manier laagdrempelig; er is geen indicatie nodig vanuit Lariks, de gemeente of het CIZ.

Hof van Leusden is een voorloper op de ‘reguliere dagbestedingen’ in Leusden, waar wel een indicatie voor nodig is. Mocht Hof van Leusden niet meer passend zijn om welke reden dan ook, dan helpen de medewerkers van Hof van Leusden mee om een passende vervolglocatie te vinden. Als u mantelzorger bent, staat u er dus niet alleen voor.

Persoonlijk

Persoonlijk contact met de bezoekers en/of mantelzorgers staat bij ons hoog in het vaandel. Wij vinden open communicatie erg belangrijk. Onze werkwijze is klant- en vraag gericht; wij zijn veel met de bezoekers in contact en overleggen hoe het gaat en wat eventueel beter kan of aangepast moet worden. Hiermee hopen wij dat de bezoekers, maar ook mantelzorgers, zich gehoord en gezien voelen en zich veilig voelen bij Hof van Leusden.

* De tekst gaat verder onder de foto *

Hof van Leusden buitenkant en entree

 

Voor wie?

Hof van Leusden is een laagdrempelige dagbesteding voor oudere (65+) inwoners uit Leusden, met beginnende geheugenproblematiek en/of eenzaamheid.

Openingstijden

Hof van Leusden is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Entree

Hof van Leusden is gevestigd in het voormalige schoolgebouw De Smederij. Als u via de voordeur (waar op de overkapping met grote letters ‘De Smederij’ staat) het gebouw binnenkomt, loopt u rechtdoor; de ruimte van Hof van Leusden is te herkennen aan het bordje van WELZIN bij het raam.

Kosten

Deelname aan de activiteiten is gratis (inclusief koffie en thee, etc.).
Wel vragen we een bijdrage aan de maaltijden: € 4,- per dag. Deze kunt u contant betalen.

Contact

Heeft u na het lezen over Hof van Leusden vragen of interesse gekregen? Neem dan gerust contact met ons op:

Hof van Leusden
Hoefijzer 18
3833 XB Leusden

Telefoon: 06 - 10 22 47 60
E-mail: hofvanleusden@welzin.nl

U kunt ons ook vinden op Facebook en Instagram (@hofvanleusden).