Ontmoetingscentrum Huis Miereveld

Huis Miereveld ligt op een bijzondere plek in het Leusderkwartier. WELZIN organiseert hier vier dagen per week dagactiviteiten in de voormalige lagere school aan de Miereveldstraat. ‘Ontmoeten’ en ‘creativiteit’ staan centraal in deze veelzijdige ontmoetingsruimte. In het gebouw zijn naast de activiteiten van WELZIN onder andere ook een bakker, fysiotherapeut, grafisch ontwerper, timmerfabriek en een algemene huiskamer voor de buurt gehuisvest. Een gezellig samenzijn voor alle mensen uit de wijk. 

Het ontmoetingscentrum is ruim opgezet en biedt alle ruimte voor ontspanning, spel en beweging. Begeleiding vindt plaats door een coördinerende activiteitencoach met ondersteuning van vaste vrijwilligers en stagiaires. De locatie biedt plaats aan acht tot twaalf personen.

Activiteiten

Naast ontmoeten en creativiteit zijn geheugentraining en bewegen belangrijke onderdelen binnen het programma. Het samen fietsen op de vierwieler of de duo-fiets (onder begeleiding), is bij de deelnemers erg populair.

Op maandag is er vaak muziek en is er 's middags KoffiePlus. Op dinsdag wordt er samen gekookt, op woensdag zijn er creatieve activiteiten en op donderdag wordt er gebakken en iedere laatste donderdag van de maand kunnen mantelzorgers komen proeven van het gebak. 

Rond 12.00 uur wordt er altijd geluncht, gevolgd door een rustuur, waarbij er gelegenheid is voor een dutje. Er wordt elk moment van de dag ingespeeld op de wensen en behoeften van de deelnemers. 

Open inloop

Op maandagmiddag van 14.00 - 16.00 uur is de inloop voor KoffiePlus. Naast deelnemers van de dagactiviteiten zijn dan ook andere wijkbewoners van harte welkom om aan te sluiten voor een kopje koffie, thee en een gezellig praatje. 

Iedere laatste donderdagmiddag van de maand, van 14.00 - 16.00 uur is er inloop voor de betrokken mantelzorgers. 

Voor wie?

WELZIN biedt dagactiviteiten aan senioren met geheugenproblemen, Niet aangeboren Hersenletsel (NaH), psychische klachten en mensen die eenzaamheid ervaren. De locatie is toegankelijk voor mensen die een rollator of rolstoel gebruiken.

Openingstijden

Ontmoetingscentrum Huis Miereveld is geopend van maandag t/m donderdag van 10.00 tot 16.00 uur. 

Kosten

Er wordt een vergoeding gevraagd voor de maaltijd en drinken. 

Is er een grotere zorgvraag waar ene WLZ-beschikking, een PGB of particuliere financiering nodig is, dan worden hier persoonlijke afspraken voor gemaakt. Heeft u daar vragen over, dan helpen we u graag verder. 

Vervoer is voor eigen rekening en moet zelf worden georganiseerd. 

Contact

Heeft u interesse om deel te nemen aan de dagactiviteiten? Meld u dan aan via Indebuurt033

Heeft u vragen over de mogelijkheden, neem dan contact op via: 

Telefoon: 06 - 4262 3153
E-mail: ochuismiereveld@welzin.nl

Even binnenlopen mag ook, op maandag van 14.00 tot 16.00 uur, tijdens de open inloop.

Ontmoetingscentrum Huis Miereveld
Miereveldstraat 72
3817 RP Amersfoort