Ondersteuning

Kwaliteit van leven in goede gezondheid én onder eigen regie is wat iedereen wel wil. Net als het veilig voelen in de eigen woonomgeving met betrokken mensen om u heen. Misschien zijn er spanningen in het gezin, maakt u zich zorgen om uw kind, of zijn er andere omstandigheden zoals werkloosheid of ziekte die de last op uw schouders vergroten.

Hoe lastig vaak ook, als een luisterend oor of andere ondersteuning nodig, dan mag daar best om gevraagd worden. Hoe eerder hoe beter, want voorkomen is beter dan genezen en met de juiste ondersteuning, passend bij uw probleem of vraag, kunt u sneller weer vooruit.

Samen werkt beter dan alleen

WELZIN biedt deze ondersteuning. U krijgt de aandacht die u verdient. We brengen u in contact met de juiste mensen, in de buurt, of professionele hulpverlening indien nodig. Samen met u kijken we hoe het leven weer leefbaarder wordt, in relatie tot uw buurt en het liefst samen met mogelijke 'krachtgenoten', mensen in een zelfde soort situatie zitten met wie u kennis en ervaring deelt en waardevolle contacten op kunt doen. Samen werkt vaak beter dan alleen.

WELZIN biedt themagerelateerde werkplaatsen waarbij, grotendeels in groepsverband, wordt gewerkt aan het verbeteren van uw eigen leven en het heft weer in eigen hand nemen. Wilt u meer weten over de verschillende werkplaatsen? Ga direct naar de werkplaatsen

Of lees meer over: 

Ondersteuning in de buurt

Het is prettig om mensen uit de buurt te kennen, voor een praatje of om elkaar af en toe te helpen. Of het nu gaat om een stukje zorg, een vriendendienst, gewoon gezelschap, hand- en spandiensten, het is fijn om er niet alleen voor te staan.

 

Ook als u wat voor uw eigen buurt kunt betekenen, maar u weet misschien niet precies wat of op welke manier, ondersteunen wij u daar graag bij. Want een sociale samenleving creëren we met zijn allen. Neem contact met ons op of schrijf u in als vrijwilliger.

Ondersteuning thuis

Het kan ook zijn dat u wat langere tijd (professionele) ondersteuning nodig heeft, al dan niet individueel. Maatschappelijk werk van WELZIN kan u ondersteunen. Hebt u een hulpvraag, neem dan contact met op met onze professionals en bel 033 469 2 469.