Videohometraining

Opvoeden is een vak apart. Als ouder moet je al doende leren en dat is soms lastig. Is uw kind heel druk, veeleisend, of juist teruggetrokken? Heeft uw kind (eet)problemen of staat de relatie met uw kind om een andere reden onder druk?

Als ouder vraag je je af of je het wel goed doet. Je wilt graag een liefdevolle relatie met je kinderen opbouwen. Een steuntje in de rug is dan heel welkom.

 

Laten zien wat goed gaat

WELZIN kan uw gezin ondersteunen met Videohometraining. Met video worden de dagelijkse dingen van uw gezin in beeld gebracht. Samen kijken we wat er in het gezin gebeurt, wat goed gaat en welke handvatten u nodig heeft om moeilijke situaties het hoofd te bieden. Het leren herkennen van de geslaagde momenten vormt de basis. Met Videohometraining kan in korte tijd veel resultaat worden geboekt

 

Voor wie?

Videohometraining is bedoeld voor gezinnen met kinderen van 0-18 jaar. Voor ouders die zich onzeker voelen over hun manier van opvoeden. Videohometraining wordt ook preventief ingezet bij gezinnen waar opvoedingsproblemen dreigen te ontstaan, zodat erger kan worden voorkomen.

 

Inhoud van de training

Bij Videohometraining worden video-opnamen gemaakt bij u thuis.

Dit zijn korte video’s van +/- 10 minuten per keer. De dagelijkse dingen komen in beeld en worden samen besproken. De training stopt op het moment dat uw gezin weer op eigen kracht verder kan. De gemiddelde duur is 3-6 maanden. Bij deze vorm van training is het belangrijk dat de gezinsleden openstaan voor verandering.

 

Meer informatie en aanmelding

Voelt u zich onzeker over uw manier van opvoeden en heeft u ondersteuning nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

E-mail: thuisbegeleiding@welzin.nl
Telefoon: 033 – 469 2 469

 

Verwijsindex regio Eemland

De thuisbegeleiders registreren jeugdigen tot 23 jaar in de Verwijsindex
Eemland.